Become a member?
Forgot password?

Welcome to the website of Technologisch Gezelschap!

We are the study association for all chemical engineering studies at the TU Delft. These include BSc Molecular Science & Technology and MSc Chemical Engineering.

News


 • Vandaag is de donderdag borrel weer in Het Pand in het centrum (Brabantse Turfmarkt 9)!
  We openen om 4 uur en gaan door tot 9. Ook kun je ter plekke opgeven voor eten, wat voor eten weten we later.
  Tot vanmiddag!

 • Borrel Bar 't Lab

  14 September 2017

  Dear members,

  Bar 't Lab in the faculty Applied Sciences will open today at 16:30.
  See you there!

  Please note that our standard location in the city centre is closed today.

 • Buisco '17 Aftermovie

  09 September 2017

  This summer a group of TG students traveled to München, Switzerland and Italy to explore chemical industry and culture in an amazing journey. Check the aftermovie here! • Onlangs bereikte ons het bericht dat doctor ingenieur Leendert Maat (15 oktober 1933 - 20 juli 2017), voormalig universitair hoofddocent organische chemie aan de TU Delft, Erelid van het Technologisch Gezelschap en Officier in de Orde van Oranje Nassau, overleden is.

  Vanaf 1951 was hij verbonden aan de TU Delft, als student, scheikundig ingenieur-assistent, promovendus, docent en hoofddocent. Als wetenschappelijk onderzoeker hebben hem vooral de natuurstoffen geboeid. Vele zijn door hem onderzocht en gesynthetiseerd. Genoemd kunnen worden actieve stoffen uit de muurpeper, granaatappelboom, Lunasia amara en opiumalkaloïden. Bovendien heeft hij op internationaal niveau bij de lUPAC, de chemische nomenclatuur mede helpen vormgeven.

  Ook heeft hij zich bekommerd om het lot van de botanische tuin in Delft, met de oprichting van de vereniging 'Vrienden van de Delftse Botanische Tuin'. Onder de bezielende leiding van Leen werd een keerpunt bereikt in de geschiedenis van de tuin. Later zou hij erevoorzitter worden van de vereniging en een laan in de tuin draagt momenteel zijn naam.

  Hij heeft zich jaren ingezet voor TG als het ging om symposia en buitenlandreizen. Hij heeft enorm veel van zijn buitenlandse contacten voor deze doeleinden ter beschikking gesteld. Dit resulteerde er in dat hij op 29 november 1995 werd geïnstalleerd als Erelid van het Technologisch Gezelschap.

  Ons medeleven gaat uit naar de naaste familie en nabestaanden van dhr Maat.


 • Onlangs bereikte ons het bericht dat Professor emeritus P. J. van den Berg (13 december 1924 - 10 april 2017), hoogleraar te Leiden en erelid van het Technologisch Gezelschap, overleden is.

  In 1984 is professor Van den Berg benoemd tot Buitengewoon Hoogleraar aan de Universiteit Leiden, met als titel van zijn oratie (Vogel)vluchtige opmerkigen over en rond industriele chemie. Tot 1989 is de heer werkzaam geweest als Buitengewoon Hoogleraar.

  Al in 1965 heeft professor Van den Berg het erelidmaatschap van het Technologisch Gezelschap aanvaard. Actief heeft hij zich ingezet voor zowel de studenten als de vereniging.

  Ons medeleven gaat uit naar de naaste familie van professor Van den Berg.

Partners

ExxonMobil
ASML
AkzoNobel