view this site in English
Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Excursies & Reizen

 

Het doel van het Technologisch Gezelschap werd in 1890 geformuleerd door Art. 1 van het reglement:

  • het houden van voordrachten op scheikundig en Technologisch gebied;
  • het regelen en bespreken van excursies, in overleg met H. H. Docenten;
  • het zich in connectie stellen met de voornaamste fabrikanten en Industriëlen om hun in kennis te stellen met den werkkring van den a.s.-Technoloog.

Excursies zijn voor het Technologisch Gezelschap zeer belangrijk. Er worden excursies georganiseerd die voor alle technologen in spé interessant zijn, van high-tech instituten tot raffinaderijen. Voor verschillende doelgroepen zijn er verschillende excursies.

Voor onze nieuwkomers is er allereerst de eerstejaarsexcursie, een leuke eerste mogelijkheid waar men zich kan verdiepen in het technologen-bestaan. Daarnaast wordt er in samenwerking met het vak Introductie Procestechnologie een excursie georganiseerd naar een raffinaderij.

Voor ouderejaars zijn er meerdere excursies, van eendaagse (vak)excursies binnen Nederland tot meerdaagse excursies buiten Nederland. Zo wordt er voor bachelorstudenten de beneluxreis georganiseerd, een oriënterende reis van meerdere dagen langs verschillende bedrijven binnen en buiten Nederland. Dit is een leuke, laagdrempelige reis. 

Voor masterstudenten wordt de OSTS case tour georganiseerd in samenwerking met Japie, Bernoulli en Alembic, de studieverenigingen voor scheikundige technologie in respectievelijk Eindhoven, Groningen en Enschede. Dit is een meerdaagse excursie waarbij bij verschillende bedrijven case studies worden opgelost. Daarnaast worden er ook verschillende excursies georganiseerd in samenwerking met mastervakken en is er een tweedaagse excursie.

Het paradepaardje van het Technologisch Gezelschap is de buitenlandreis voor derdejaars en ouder die tijdens de zomervakantie plaatsvindt. In oneven jaren is dit een tweewekelijkse reis binnen Europa en in even jaren een reis van drie weken buiten Europa. In de zomer van 2016 werden Qatar, Singapore en Maleisië bezocht, waar verschillende bedrijven, universiteiten en instituten aangedaan werden.

 

Partners

BP
TATA steel
ASML
AkzoNobel
ExxonMobil
Fluor